>>NIEUWSBRIEF, juni/juli 2017, jaargang 2

NIEUWSBRIEF, juni/juli 2017, jaargang 2

25-06-2017

Weesp Dementievriendelijk

NIEUWSBRIEF, juni/juli 2017, jaargang 2

 

1. Alzheimercafé Weesp van 6 juli 2017.

Zoals altijd is de locatie weer Hotel het Hart van Weesp, Herengracht 35 te Weesp. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Toegang en koffie/thee zijn gratis.    

Vanavond is de gastspreekster Marieke Janssen. Marieke is verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam en houdt zich bezig met het project FIT. Dit project heeft tot doel mensen met dementie en hun mantelzorgers te ondersteunen bij het kiezen van de beschikbare diensten en producten. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen.

Voor meer informatie over FIT kunt u klikken op onderstaande link: http://www.hva.nl/create-it/gedeelde-content/projecten/projecten-digital-life/fit.html

2. Verslag van Het Alzheimercafé van 1 juni 2017.

Deze keer was er aandacht voor het project Samen Dementievriendelijk. Dit project is vorig jaar van start gegaan en heeft als doel om in de komende 5 jaar Nederland bewust te maken van de impact van dementie op onze samenleving. Centraal stond het ezelsbruggetje GOED. Daarbij staat GOED voor:

  • Gerust stellen (“het komt goed”, stel gerust)
  • Oogcontact (kijk iemand aan)
  • Even meedenken (denk mee aan een oplossing, “zal ik een stukje met u meelopen?”)
  • Dank zeggen (bedank voor het gesprek of de kennismaking)

Bent u nieuwsgierig, klik dan op onderstaande link en bekijk het filmpje.

https://www.samendementievriendelijk.nl/pr-actie?utm_source=afdelingen_AN&utm_campaign=pr-stunt&utm_medium=bericht

3. Tennis.

Per 1 september is er voor ouderen in Weesp de mogelijkheid een keer per week in de buitenlucht te bewegen op de banen van de Weesper Tennis Club. Dit onder begeleiding van de tennisleraren. Het is niet belangrijk of u kunt tennissen. Het gaat vooral om het bewegen.

Hierbij zijn mensen met dementie van harte welkom.

Heeft u belangstelling, dan kunt u zich aanmelden bij de tennisclub via secretariaat@weespertennisclub.nl of telefonisch op nummer 0294 410732.

Het is wel belangrijk dat er nog een aantal vrijwilligers bij betrokken worden die ervaring hebben met de doelgroep dementie. Als u mee wilt doen als vrijwilliger, dan kunt u zich melden op bovenstaand emailadres of telefoonnummer.

4. TV.

Op 7 juli is er een TV programma over dementie. Het programma is op NPO 2 (Nederland 2) om 21.15 en wordt uitgezonden door de VPRO. Het programma is voor een groot deel opgenomen in Weesp, onder andere in de Hogeweyk, en heet “Dit zijn wij”, aflevering “Leven in de buurt”.

5. Wereld Alzheimerweek.

Ter gelegenheid van Wereld Alzheimer Dag organiseert Alzheimer Nederland, afdeling Gooi en Omstreken, ieder jaar een meerdaags programma. Dit jaar heeft de Werkgroep dementievriendelijke BEL (Blaricum, Eemnes en Laren) het voortouw genomen.

De week is van 18 tot en met 24 september. Het programma treft u binnenkort aan op http://www.dementievriendelijkgooi.nl/wereld-alzheimer-week/programma-2017/

Daar kunt u dan ook lezen hoe u zich kunt aanmelden.

6. Vakantie.

Alzheimer Nederland heeft een aantal tips op een rijtje gezet voor mensen die op vakantie gaan met iemand met dementie. Voor het grootste deel zullen de tips u waarschijnlijk bekend voorkomen. Toch is het nuttig de tips eens door te lezen. Wie weet is er toch een tip bij die uw vakantie een stuk mooier en leuker maakt! Klik voor het bekijken van de tips op:

https://dementie.nl/vakantie/op-vakantie-met-je-naaste-met-dementie?utm_medium=email&utm_campaign=NB170613&utm_content=Vakantietips&utm_source=NB

7. Samendementievriendelijk.

Nog even iets meer over het project samendementievriendelijk. U kunt op een hele simpele manier dementievriendelijk worden. Het enige dat u hoeft te doen is een online training te volgen. De training bestaat uit een aantal situaties waarin u telkens wordt gevraagd op welke manier u het beste kunt reageren. U moet u wel van te voren registreren. Kijk voor de training op: https://samendementievriendelijk.nl/trainingsaanbod?gclid=CJ2Rseb0ydQCFfEK0wodmrQAxg

8. Facebookpagina Weesp Dementievriendelijk

Heeft u een Facebookpagina? Dan kunt u nog altijd vrienden worden met Weesp Dementievriendelijk en bent u altijd op de hoogte van de activiteiten in onze stad. U kunt bovendien uw reactie laten horen!

De volgende nieuwsbrief verschijnt in augustus 2017.In augustus is er in verband met de zomervakantie geen Alzheimercafé in Weesp.

Wilt u reageren op dit nieuwsbericht, heeft u een tip of idee of wilt u zomaar iets kwijt, dan kunt u ons mailen. Ons emailadres is: weespdementievriendelijk@gmail.com

Gerard Herderscheê

Ton Koot